PVC trapbekleding

PVC trapbekleding

 

Wil jij een nieuwe uitstraling voor je trap of zijn de traptreden aan vervanging toe? Met PVC trapbekleding geef je in een handomdraai een strakke en nieuwe uitstraling aan je trap. PVC lijkt op een houten vloer maar is gemaakt van kunststof. Dit materiaal is makkelijk te bewerken en relatief goedkoop, waardoor het steeds populairder wordt voor vloeren en trappen. Het materiaal absorbeert geluid en is makkelijk schoon te houden, waardoor het ideaal is voor de trap.

 

Traprenovatie met PVC

 

Na verloop van tijd wordt de trap in je huis oud en versleten. Overschilderen is niet altijd de oplossing, waardoor een traprenovatie de beste keuze is. Een traprenovatie met PVC is een eenvoudige manier om je huis een make over te krijgen. Doordat de trap een ander uiterlijk krijgt is deze weer helemaal van deze tijd. Het is ook mooi om de trap te laten matchen met de vloer. Ook zorgt een moderne trap voor een waardevermeerdering van jouw woning, wat prettig is als je binnenkort wilt verhuizen.

 

Voordelen PVC trapbekleding

 

PVC is een materiaal dat verschillende voordelen heeft als trapbekleding. Zo is PVC slijt- en krasvast en is het bestand tegen vocht. Daarnaast werkt PVC brandvertragend, is het gemakkelijk te reinigen en is het een recyclebaar materiaal. PVC is er in vele kleuren en uitvoeringen waardoor je eenvoudig de trapbekleding kunt vinden die past bij jouw smaak en interieur. Jouw trap ziet er binnen enkele uren helemaal strak en modern uit. De kosten voor PVC trapbekleding liggen een stuk lager dan die van hout en het materiaal hoeft niet te werken. De exacte kosten zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals het soort trap, het soort PVC en de afwerking van de trap.

 

Zelf doen of uitbesteden?

 

Het is mogelijk om de trap zelf te renoveren. Als voorbereiding moet je de trap strippen van andere materialen en goed schoonmaken. Vervolgens breng je met modeltape in kaart hoe groot de traptredes precies zijn en snij je het PVC op maat. PVC kun je makkelijk aanleggen met een plakstrip aan de achterkant. Vergeet ook niet om de trap te voorzien van een nette afwerking voor het optimale effect. Vind je het te ingewikkeld om zelf een traprenovatie met PVC uit te voeren of heb je hier de tijd niet voor? Dan kun je ook kiezen voor een professionele legservice, waarbij de trap door een team van professionals wordt bekleed volgens jouw wensen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *