Traumabehandeling Arnhem

Traumabehandeling Arnhem

 

Het leven is geen pretje en dan zijn we nog enigszins lichtzinnig. Een mens maakt veel mee in het leven, ook in de Westerse maatschappij waarin wij opgroeien. Natuurlijk zijn wij geen slachtoffer van een grootschalige oorlog en leven wij in relatieve veiligheid. Maar alsnog kunnen er verschrikkelijk situaties zijn waardoor je een trauma oploopt. Daarbij kun je denken aan een zeer slechte jeugd, in een slecht gezin met slechte ouders. Of misschien heb je in het leger gezeten en ben je uitgezonden en heb jij daar vreselijke dingen meegemaakt. Een trauma kan echter ook kleinschalig ontstaan, en het is niet altijd precies vast te stellen. Maar als het gaat om een traumabehandeling Arnhem, wat zijn dan de mogelijkheden?

 

Danstherapie

 

Een goede methode om trauma’s te verhelpen is door danstherapie. Bij een trauma is het namelijk belangrijk dat deze verwerkt wordt. Veel mensen verwerken hun trauma niet en juist dan kom je voor problemen te staan. Maar hoe zorg je ervoor dat je een trauma goed verwerkt? Dat is voor iedereen dus anders. Een methode is door danstherapie toe te passen. Door het maken van speciale bewegingen, kan een trauma worden verholpen. Let wel: je moet er natuurlijk wel voor in zijn. Je moet er echt voor uit je comfortzone stappen en veel mensen durven die stap niet te nemen. We snappen ook best dat dit eng kan zijn. Past dit niet bij je? Gelukkig zijn er ook nog vele andere oplossingen.

 

Praatgroepen

 

Er zijn bijvoorbeeld ook veel praatgroepen waar je heen kunt gaan. Tijdens een praatgroep kun je je hart luchten bij mensen die eenzelfde situatie hebben meegemaakt. Voor veel mensen werkt dit zeer bevrijdend en dat is ook wel enigszins logisch te noemen. Je hart luchten bij iemand die niet bekend is met die ervaring, is vaak een stuk lastiger. Je voelt je dan ongemakkelijk en je weet dat die persoon niet kan relateren met je probleem. Maar tijdens een praatgroep zijn er gelijkgestemden en weet je ook zeker dat je niet veroordeeld wordt voor je problemen. Dit is dus een geweldige methode. Er zijn meerdere praatgroepen waar je heen kunt gaan. Kijk op internet voor een lokale praatgroep bij jou in de buurt. Maar lees ook de ervaringen en kijk of het allemaal een beetje betrouwbaar is. Soms wordt er namelijk ook misbruik van de situatie gemaakt en dat moet je niet willen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *